MATKURS OG VINKURS: EKSKLUSIV SJøMATAFTEN MED KVALITETSVINER OG MICHELIN-STJERNEKOKK SOM GUIDE

Den 20. juni serverer Gras en 5-retters meny paret med vin fra Domaine de la Villaudière. Michelin-stjernekokk og sommelier Thea Engvik, skal guide oss gjennom kvelden og dele av sin erfaring og kunnskap.

Thea Engvik er utdannet både kokk og konditor ved den prestisjefylte skolen Le Cordon Bleu i Paris og sommelier fra Beverage Academy i Oslo. Thea har tidligere jobbet som kokk på både Noma og Maaemo, begge med tre Michelin-stjerner. Nå jobber Thea i Winepartners Nordics. Med mye erfaring i bagasjen, deler hun nå av sin erfaring og lidenskap for mat og vin. Denne kvelden skal Thea lære oss mer om vinprodusenten Domaine de la Villaudière og ikke minst hvorfor de ulike vinene passer til rettene som serveres.

Domaine de la Villaudiére sin historie strekker seg tilbake til 1850-tallet og i fire generasjoner har Reverdy-familien erfaring med å produsere viner av høy kvalitet. Familien som er kjent for sin lidenskap, integritet og nøyaktighet, er tilknyttet Loire-dalen med fantastisk utsikt over den berømte åsen i Sancerre. I dag er det Jean-Marie Reverdy, hans kone Catherine og hans to sønner Baptiste og Guillaume som sørger for at produksjonen blomstrer. Vinkjellerne ligger midt i vingården og dette gir en fantastisk utsikt over Sancerre.

Det ujevne landskapet gir gunstige forhold for modning av vindruer. Vinrankene er plantet i et unikt jordsmonn bestående av kalkstein og flint. Mineraliteten og fruktigheten viser frem det eksepsjonelle landskapet sine kvaliteter. Til tross for inspirasjonen fra andre områder, lager de viner som er kjent for sin levende syre.

Kokkene på den nyåpnede restauranten Gras disker opp med sine herligste sjømatretter som passer perfekt til vinen fra Domaine de la Villaudiére. Ikke bare er Gras en unik restaurant som tilbyr kortreist mat av høy kvalitet. Det er også en kulturscene, atelie og hyggelig bar som serverer kaffe på dagen og cocktails på kvelden. Her møtes kultur, mat og kunst i skjønn forening for å pirre alle dine sanser. 

Dette er en sjelden mulighet til å oppleve Sancerres eleganse kombinert med deilig sjømat og førsteklasses lærer, så vær raskt ute med å sikre deg billetter.

AllergiVil vi gjøre deg oppmerksom på at dersom du har allergier er du nødt til å melde i fra om dette senest en uke i forveien. Har du bestilt plass for flere, står du ansvarlig for å melde i fra om noen i gruppen har allergi. Allergier må sendes på e-post til [email protected]

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

2023-05-23T18:15:49Z dg43tfdfdgfd